Home > Superball Music > TRAIL OF DEAD CD review on DaMusic online

TRAIL OF DEAD CD review on DaMusic online

February 14th, 2011

Great CD review on DaMusic online. Read it here (in Dutch).

“Wat elk album sowieso nodig heeft, is een deftige flow. ‘Tao Of The Dead’ is wat dat betreft een schoolvoorbeeld. De plaat palmt je in door een snelle opeenvolging van korte nummers, die niet rechtstreeks in elkaar overvloeien, maar toch elk besef van opdeling doen vervagen. Geen wonder dat het geweldige Rush zowat de belangrijkste inspiratie bleek voor deze plaat. Naar de illustere voorbeelden van ‘2112’ en ‘Hemispheres’ maakte And You Will Know Us een plaat die de som van de delen overstijgt.”

“Ook Neu! krijgt een vermelding. De verschroeiende krautrockpassage in Tao Of The Dead Part Twolijkt zelfs een Sonic Youth-bewerking van Hallogallo. Nu hebbenConrad Keely en Jason Reece nooit oogkleppen op gehad, maar de muzikale fusies van ‘Tao Of The Dead’ zijn verbluffend. En dan zwijgen we nog van het nieuwe arsenaal aan memorabele riffs.”

“Naar eigen zeggen valt And You Will Know Us By The Trail Of Dead niet onder te brengen bij hedendaagse trends. Precies, maar ze delen daarmee wel het ethos van The Mars Volta, Mastodon en Porcupine Tree, die de voorbije jaren ook al werkten binnen hetzelfde albumformat. Net zo min als die bands spiegelt And You Will Know Us zich aan zijn tijdgenoten en met ‘Tao Of The Dead’ resulteert dat in een licht verfrissende visie op een vaak verguisd genre.”

Superball Music ,