Home > Indie Recordings > 1349 CD review on Digg online

1349 CD review on Digg online

May 11th, 2010

Great 4/5 CD review on Digg online, read it here (in Dutch).

“Ondanks de voortdurende salvo’s van razende drums, onmenselijke schreeuwen en scheermesscherpe gitaren, is er veel oog voor detail en subtiele elementen die je pas na een paar beluisterbeurten voor de eerste keer hoort. Ik denk dan aan wat dissonante piano in ‘Atomic Chapel’, of de echo op de vocalen in datzelfde nummer. Het gitaarspel is erg rauw maar soms ook inventief, zoals de solo’s op ‘Psalm 777’ of de drones aan het begin van ‘Pandemonium War Bells’, dat je nog eens doet fronsen met een jazzy einde.”

“Al het extreme dat we verwachten van dit genre is aanwezig, maar met oog voor detail. Het wordt allemaal met veel vuur gebracht en ingebed in een dark ambient-tapijt, dat het zonlicht verduistert met je gordijnen open. Een blijvertje dus.”

Indie Recordings ,