Home > Indie Recordings > Various Roadburn live reviews on 3voor12 online

Various Roadburn live reviews on 3voor12 online

April 19th, 2010

Very nice live review of the 2010 Roadburn festival on VPRO’s 3voor12 online. Read the Enslaved review here, Shining review here, Enslaved/Shining review here and Trinacria review here (all in Dutch).

“Zonder te overdrijven kun je de muziek van Shining gerust revolutionair noemen. De band heeft met blackjazz een bizar nieuw genre uitgevonden. En niet alleen op plaat komt het over. De verwoestende kracht waarmee de vijf mannen hun sinistere klanken over de zaal uitstorten, het onberispelijk strakke spel; alles is goed aan deze band. Zanger Jørgen Munkeby zorgt met zijn vertrokken grimassen en wilde saxofoonspel ook nog voor het nodige visuele spektakel. Tussendoor maakt hij sympathieke praatjes met het publiek, dat al even lyrisch is als de recensent van dienst. Shining kan na dit optreden alvast bijgeschreven worden op de lijst van hoogtepunten op Roadburn.”

Indie Recordings , , ,