Home > Volcom Entertainment > YEAR LONG DISASTER CD review in Het Laatste Nieuws newspaper

YEAR LONG DISASTER CD review in Het Laatste Nieuws newspaper

March 23rd, 2010

Excellent CD review in the March 22 issue of Het Laatste Nieuws newspaper.

“Achter de groepsnaam Year Long Disaster schuilt een stevige pedigree. Spilfiguur van deze rockgroep is Daniel Davies, zoon van The Kinks’ Dave Davies. Hij zingt, speelt gitaar en toont op Black Magic: All Mysteries Revealed erg graag wat je allemaal met een distortiongeluid kunt uithalen. Vonken en vuur, met dank aan papa. Ook in Davies’ schurende, licht ironische stem voel je het flegma van The Kinks doorsijpelen. Maar vergis je niet, Year Long Disaster ramt er graag stevig op los. Enkel op ‘Seven of Swords’ wordt als intermezzo even de akoestische gitaar bovengehaald.

Year Long Disaster speelt smerige blues in de traditie van AC/DC en mocht daardoor al op tour met Foo Fighters en The Cult. Voor de solide basis achter Davies zorgen twee Amerikanen: bassist Rich Mullins (Karma To Burn) en drummer Brad Hargreaves (ook nog steeds actief bij Third Eye Blind). Producer Nick Raskulinecz brengt het drietal op Black Magic: All Mysteries Revealed goed samen en dat zorgt voor een energiek en compact geluid. Inspiratiebron voor de teksten was de omstreden roman The Master and Margarita van Mikhail Bulgakov uit 1929. Nog een pluspunt: Lemmy van Motörhead blijkt een fan. Op 10 april staat Year Long Disaster in Het Depot in Leuven.”

Volcom Entertainment ,