Home > Volcom Entertainment > YEAR LONG DISASTER CD review in Aardschok magazine

YEAR LONG DISASTER CD review in Aardschok magazine

March 20th, 2010

Excellent 85/100 CD review and CD in soundcheck in the April issue of Aardschok magazine.

“Daniel Davies, zoonlief van The Kinks gitarist Dave Davies toont zich op dit tweede album een volleerd liedjessmid. De rauwe randjes die zo kenmerkend waren voor het uit 2007 stammende titelloze debuut zijn door de heldere, transparante productie van Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Alice In Chains, Rush) grotendeels verdwenen maar dat doet niets af aan de intensiteit. Daarnaast worden de song contouren nu pas echt goed zichtbaar en komen de niet geringe talenten van Davies glorieus bovendrijven. Een multi-talent is het, want behalve begenadigd gitarist is hij een beresterke zanger (mix van Lenny Wolf en Perry Farrell) en zijn pakkende liedjes staan als een huis. Ondersteund door bassist Rich Mullins en drummer Brad Hargreaves weet hij van begin tot eind te overtuigen op deze deinende rockplaat. Songs van kaliber als ,,Love Like Blood” en ,,Stranger In My Room” en ,,Sparrow Hill”  kom ik op de laatste Wolfmother bijvoorbeeld niet tegen en dat was toch allesbehalve een misselijke plaat. Kortom, een aanrader voor liefhebbers van verfijnde, grotendeels in het verleden gewortelde heavy rock.”

Volcom Entertainment ,