Home > SPV GmbH > FREEDOM CALL CD review in Stage magazine

FREEDOM CALL CD review in Stage magazine

February 1st, 2010

Excellent 3,5/5 CD review in the February issue of Stage magazine. Scan to follow soon. Magazine streets February 15.

“Liefhebbers van melodieuze (power)metal zoals alleen onze oosterburen ze serveren, ik denk aan Helloween en Gamma Ray kunnen zeker hun hartje ophalen met Freedom Call. Met ’Legend Of The Shadowking’ hebben ze een heus conceptalbum uit hun mouw getoverd en aan de veertien tracks te horen is het beslist geen haastklus geworden. De songs zijn prima van opbouw, klinken heroïsch en worden met de nodige bombast opgediend. Door te kiezen voor dit concept trekken ze meteen de aandacht van Edguy, Avantasia en Blind Guardian en dat kan alleen maar in het voordeel van dit kwartet zijn. Het album gaat over Lodewijk II, de sprookjeskoning van Beieren die regeerde in het tweede deel van de 19de eeuw. De monarch liep verdwaald in de wereld van sagen en mythen, ondanks dat hij geen groot heerser was, werd hij graag gezien door het volk. Chris Bay zet op dit opus zijn beste vocale prestatie tot dusver neer.”

SPV GmbH ,