Home > InsideOut Music > ASPERA feature and CD review in Aardschok magazine

ASPERA feature and CD review in Aardschok magazine

February 16th, 2010

Great feature, top 10 in the soundcheck and a 83/100 CD review in the March issue of Aardschok magazine.

“Eindelijk eens een nieuwe progmetalband die het beluisteren meer dan waard is… Aspera, is een jong, Noors kwintet dat inventieve, sprankelende en lekkere progmetal ten gehore brengt. Deze band zit echt vol muzikale potentie en dat wordt meteen duidelijk na het beluisteren van de lange titelsong. „Ripples” zit boordevol vette riffs, ruige zang, sfeervolle keyboardmelodieën en een meer dan smaakvolle gitaarsolo. Natuurlijk zijn er invloeden van bands als Fates Warning, Pain Of Salvation en vooral Symphony X hoorbaar, maar Aspera heeft toch een duidelijke, eigen stijl. De productie, die staat als een torenflat, was in de vakkundige handen van niemand minder dan Jens Bogren (Opeth, HammerFall, Symphony X). Hoogtepunten op dit kleurrijke album zijn „Traces Inside”, „Between Black & White” en de meesterlijke titelsong. Aspera toont moed en is nu al een volwassen band met allure.”

“Verplicht luisteren voor echte progmetalfans.”

InsideOut Music ,