Home > InsideOut Music > ASPERA CD review on Festivalinfo online

ASPERA CD review on Festivalinfo online

February 10th, 2010

Great 4,5/5 CD review online. Read the review here (in Dutch).

“Soms komt er een album uit dat vriend en vijand weet te verbazen. Ripples van de Noorse band Aspera is zo’n album. Wat is er dan zo verassend? Bijvoorbeeld de leeftijd van de bandleden; de heren zijn gemiddeld pas 20 jaar oud, terwjil symphonische/progressieve metal een ouwelullengenre bij uitstek is. En dan al een debuutalbum uitbrengen op een label als InsideOut, hét label als het gaat om progressive rock en metal. Als we dan toch grote namen in de mix gooien; het album is afgemixt door niemand minder dan Jens Bogren, de man die ook als producer heeft gewerkt voor bands als Opeth, Hammerfall en Symphony X. Ook de artwork is niet door zomaar iemand verzorgd. Gustavo Sazes, die eerder al voor ondermeer Arch Enemy en Dream Evil de artwork creëerde, heeft ook voor Ripples een mooi kunstwerkje afgeleverd. En al die grote namen hebben zich aan een pareltje van een album verbonden.”

“Als er een Debuut van het Jaar verkiezing gehouden zou worden aan het einde van 2010, geeft uw recensent Aspera met hun Ripples een hele goede kans om in de top 3, zo niet als winnaar te eindigen. Als Aspera de boel bij elkaar weet te houden, dan gaan wij in de toekomst vast en zeker nog heel veel van deze jonge Noorse mannen horen.”

InsideOut Music ,