Home > InsideOut Music > ASPERA CD review in Stage magazine

ASPERA CD review in Stage magazine

February 1st, 2010

Great 3,5/5 CD review in the February issue of Stage magazine. Scan to follow soon. Magazine streets February 15.

“Dat vijf jonge kerels van amper twintig jaar oud komen aanzetten met een goed uitgebalanceerd debuut is niet alledaags. Toch slagen de jeugdvrienden uit Skien, een plaatsje in zuidoost Noorwegen, er wonderwel in om tien volwassen composities uit hun mouw te schudden. Atle Pettersen brengt met veel bezieling de melodieuze metalsongs aan de man. De vocalist doseert zijn krachtige stem goed en waagt zich niet aan (ongepaste) screams. De composities zijn afwisselend en bevatten veel progressieve elementen, gitarist Robin Ognedal en toetsenist Nickolas Main Henriksen etaleren graag hun kunnen, dit resulteert in smaakvolle solo’s die netjes binnen de lijntjes kleuren doch met veel enthousiasme gebracht worden. De laaggestemde gitaarpartijen gedijen mooi met de freewheelende synthesizerklanken. De songs met de afwisselend harde en zachte passages zoals ‘Do I Dare’ en ‘Between Black & White’ luisteren het best weg. ‘Ripples’ is een album dat liefhebbers van Pagan’s Mind, Symphony X en Platitude zal bekoren. ‘Ripples’ is een typisch groeiplaatje dat na enkele luisterbeurten volledig tot zijn recht komt. Hopelijk gaat deze release niet onopgemerkt voorbij. (WM)”

InsideOut Music ,