Home > InsideOut Music > ASPERA CD review in Mania magazine

ASPERA CD review in Mania magazine

February 16th, 2010

Excellent CD review in #264 of Mania magazine.

“Toen het debuut van Dream Theater in de winkels lag, moesten deze prog metal jochies uit Noorwegen nog geboren worden. Niettemin heeft Aspera op hun eersteling een jongen honden enthousiasme weten te koppelen aan een volwassen productie. Ze hebben een minder grote voorkeur voor de donkerste hoekjes dan de gemiddelde Scandinavische metalband. Hun sound laat zich het best omschrijven als een mengeling van de complexiteit van Dream Theater, de bravoure van Symphony X en de diepgang van Pain Of Salvation. Hoewel ze hun instrumentale kunnen graag etaleren, vliegt het nergens uit de bocht en blijft het gesoleer op gitaar en keyboards ten dienste van de composities. De nummers Between Black And White en Traces Inside zijn daar het beste bewijs van. Voeg daarbij hun gevoel voor toegankelijke melodie├źn en de meer dan fatsoenlijke zang en de eerste prog/power metal topper van 2010 is alweer een feit.”

InsideOut Music ,